FOTO VIDEO Parteneriat între PSD și PNL în atragerea fondurilor europene și guvernamentale pentru alinierea tuturor localităților din județul Călărași la standardele moderne

Ședință cu primarii la CJ Călărași. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Consiliul Județean Călărași a organizat joi, 12 ianuarie, o ședință la care au luat parte primarii sau viceprimarii tuturor municipiilor, orașelor și comunelor din județul Călărași.

Președintele CJ Călărași, social-democratul Vasile Iliuță, avându-l alături și pe senatorul liberal și președinte al organizației județene a PNL Călărași, Ciprian Pandea, i-a convocat pe liderii unităților administrativ-teritoriale din subordinea sa pentru a dezbate, împreună, repartiția fondurilor guvernamentale alocate reabilitării drumurilor comunale.

„Împreună cu domnul președinte Ciprian Pandea și cu cei doi vicepreședinți din executivul Consiliului Județean vreau ca împreună să ascultăm problemele pe care dumneavoastră le aveți la nivel de localități și dacă sunt urgențe sau probleme pe anumite localități, împreună să ne aplecăm și să le rezolvăm”, le-a transmis președintele CJ Călărași, în deschiderea ședinței, tuturor celor aflați în sală.

Prezența președintelui organizației județene a PNL Călărași la prezidiu, Vasile Iliuță a explicat-o cu următoarea afirmație:

„Am început un an nou și, ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut la nivelul conducerii naționale, mi s-a transmis un singur lucru: să găsim orice soluție de negociere politică să putem să avem coaliția funcțională la Călărași”.

La rândul său, senatorul Ciprian Pandea a întărit afirmația colegului său de coaliție afirmând disponibilitatea echipei liberale de la Călărași pentru îmbunătățirea colaborării la nivel politic, dar și al administrației publice locale, în sprijinul dezvoltării întregului județ.

„Dacă anul trecut am mai avut mici fricțiuni, am decis la începutul noului an, împreună cu domnul președinte Iliuță, să facem coaliția aceasta să funcționeze nu doar la nivel național, ci și la nivel local. Sper ca anul acesta să fie un an de dezvoltare pentru județul Călărași și sper ca dumneavoastră să puneți umărul la absorbția fondurilor europene și nu numai, astfel încât bunăstarea venită de la Guvernul României să se vadă în traiul cetățenilor”, a punctat Ciprian Pandea.

Important de precizat este faptul că, doar partea introductivă a ședinței desfășurate joi a fost accesibilă presei, cea mai mare parte a întrevederii dintre executivul conducerii județene și primari desfășurându-se în spatele ușilor închise. Cu toate acestea, la finalul ședinței, primarii au părăsit sala de conferință a Consiliului Județean Călărași cu o mină de optimism.

Social-democratul Florin Bordei, primarul comunei Căscioarele, aflat, de altfel, la primul mandat ca politician afirmă:

„Ceea ce m-a bucurat a fost că a început să funcționeze, din ceea ce am văzut, alianța politică la nivel județean și asta este cel mai important, pentru că atunci când ai liniște poți să lucrezi, când nu ai liniște, când te războiești cu cineva, gândul nu îți mai este la ce ai de făcut, gândul îți este să îți învingi adversarul. Am văzut astăzi pace între cei doi președinți și presupun că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine și pentru județul Călărași”.

Indiferent că au decis cu mai mult sau cu mai puțin scepticism să îngroape securea adversităților politice, fiecare primar sau viceprimar prezent, joi, la ședința organizată la Consiliul Județean Călărași a venit cu gândul de a face cunoscută propria cauză, în numele comunității pe care o reprezintă și de a face demersurile politice necesare pentru a putea obține finanțările de care are nevoie pentru a soluționa probleme stringente ale localității pe care o reprezintă.

„Astăzi am avut prima ședință pe 2023 cu toate administrațiile locale din județul Călărași. Primarii din județul Călărași au fost prezenți aici, a avut loc dezbaterea și consultarea pentru sumele care aparțin drumurilor comunale de reparat și de ținut în funcțiune și, de ce nu, și procentul de dezvoltare pentru fiecare localitate în parte.

Am dezbătut, am văzut problemele urgente ale județului și astăzi am constatat că, în consens cu Partidul Național Liberal, am găsit soluția acceptată de ambele părți. Împreună am găsit soluția de funcționare și de repartiție a banilor pentru nevoile UAT-urilor din județul Călărași”, a declarat, pentru CLnews, la finalul consultărilor plenare, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

În ceea ce privește topul priorităților congruente ale Consiliului Județean și ale primarilor din județ, Vasile Iliuță afirmă că vrea, ca până la finalul acestui an, să vadă realizate proiecte de apă și canal „pentru că, la momentul actual avem o dezvoltare anormală pe anumite localități, unde au pus asfaltul și acum trebuie să vină cu rețeaua de apă și canalizare, iar atunci trebuie să fărâmăm investiția inițială, să fărămâm asfaltul ca să traversăm, pe anumite porțiuni cu apa și canalul”, a mai explicat șeful CJ Călărași, pentru CLnews.

De asemenea, o mare parte din eforturile și concetrarea administrațiilor locale, dar și a Consiliului Județean Călărași se apleacă asupra finalizării proiectelor pentru care s-au obținut deja finanțări prin programele guvernamentale de dezvoltare a localităților.

„Cred că la momentul acesta, dacă vom reuși să implementăm proiectele pe Programul Național de Investiții, unde avem sume foarte mari pe apă și canal, cred că ne putem mândri că am reușit proiectul cel mai măreț pentru județul Călărași, să avem apă și canal în fiecare localitate”, a mai subliniat președintele social-democrat.

Prima ședință din 2023, la care conducerea Consiliului Județean a convocat toți primarii din Călărași, a fost marcată și de un moment relativ inedit. Președintele Vasile Iliuță a înmânat o serie de plachete simbolice anumitor primari ca un semn al aprecierii pentru munca depusă de aceștia în anumite domenii de interes. Printre cei dinstinși în fața colegilor cu astfel de plachete au fost și primarul de la Roseți – pentru „cea mai puternică voce a democrației”, primarul municipiului Oltenița – Costinel Milescu a fost desemnat „campionul revenirilor în politică”, iar Iulian Iacomi, primarul din Lehliu, a primit din partea președintelui CJ Călărași placheta cu mențiunea „Un primar care chiar și atunci când își pierde busola își găsește drumul corect”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*