FOTO VIDEO Primarul Marius Dulce: “Trebuie să modernizăm orașul. Avem un potențial turistic foarte bun și atunci ne îndreptăm spre zona aceasta”

Președintele organizației municipale PSD Călărași, Marius Dulce. FOTO Adrian Boioglu

Primarul din Călărași, Marius Dulce, a afirmat că orașul trebuie modernizat, dar în același timp este nevoie și de dezvoltarea potențialului turistic al Călărașiului și deja sunt proiecte în derulare și în acest sens.

Marius Dulce a susținut astăzi, o conferință de presă, la sediul organizației județene PSD Călărași.

El a vorbit despre câteva dintre proiectele implementate în acest mandat.

“Tot timpul în spațiul public se vorbește de proiectele vechi, proiectele pe care noi le-am implementat, administrația Dulce le-a implementat pentru că au fost scrise, dar nu au puse în practică. Și toată lumea m-a întrebat ce proiecte am făcut noi în acești trei ani. Este vorba de proiecte în valoare de 60 de milioane de euro numai pe PNRR”, a spus Marius Dulce.

Edilul a dezvăluit că prin POR 2021 – 2027 dorește să atragă pentru Călărași cel puțin 80 de milioane de euro.

“Nu sunt multe proiecte pentru că nici nu s-a deschis POR 2021 – 2027, iar noi avem de gând să luăm și aici, să aducem bani europeni la Călărași de cel puțin 80 de milioane de euro. Acum dacă adunăm 60 cu 80 vedem dacă în următorii ani sunt mulți bani sau puțini bani. Fosta administrație a adus 40 de milioane de euro în opt ani, iar noi în nici trei ani am încheiat contracte de 70 de milioane de euro”, a afirmat primarul din Călărași.

Marius Dulce s-a referit și la proiectele finanțate din PNI Anghel Saligny.

“Ce am promis am făcut, în sensul că am adus bani pe PNI pentru cartierul Mircea Vodă, cartierul Ungureni, pentru strada Independenței, pentru bulevardul 1 Mai în valoare de peste 10 milioane de euro. Avem extindere de iluminat, iarăși nu ne oprim pentru că vrem să devenim independenți energetic și vânăm fiecare axă de finanțare ca să facem fotovoltaice la Călărași, pentru că avem nevoie de independență energetică”, a declarat Marius Dulce.

Primarul a mai vorbit de alte proiecte care au fost duse la bun sfârșit.

“Călărașiul se dezvoltă prin proiecte, proiecte pe care le implementăm și o să le vedeți. Aveți încredere în noi că așa cum am făcut până acum peste 30 de mii de metri pătrați de alei și parcări în oraș, am făcut peste 30 de kilometri de șosele, am făcut infrastructură rutieră și pietonală, intrarea în oraș, o să începem și intrarea de pe strada Sloboziei. Sunt foarte multe proiecte”, a declarat primarul din Călărași.

Marius Dulce s-a referit și la bugetul Primăriei pentru acest an.

“În fiecare an bugetul nu este mulțumitor pentru că avem proiecte foarte mult. Este foarte bine că pe PNRR nu avem co-finanțare, co-finanțarea este zero și atunci ne mai degravăm de anumite cheltuieli. Proiectele vechi pe care le-am implementat mai au nevoie de finanțare complementară pe care trebuie să o facem din bugetul nostru. Avem co-finanțarea la Promenadă.

Am obținut bani guvernamentali, din bugetul național ne-au dat cinci milioane de lei pentru Promenadă și avem bani cu ce să începem.    

La finalul lunii mai am termina această lucrare. Suntem pe un făgaș bun, dar bugetul nu este niciodată de ajuns”, a povestit Marius Dulce.

Primarul a subliniat și potențialul turistic al Călărașiului și cum poate fi pus acesta în valoare.

“Trebuie să modernizăm orașul. Trebuie să ținem cont că avem un potențial turistic foarte bun și atunci să ne îndreptăm spre zona asta, prin Promenadă, prin portul turistic care se va termina și acela, prin amenajarea Palatului Administrativ, prin pietonal și tot ce facem să punem în valoare orașul. Și mai ales că avem Dunărea și trebuie să facem căile de acces facile pentru cei care vin din exterior. Pot să vină toți bucureștenii la Călărași că avem ce să le arătăm. A fost demonstrat în pandemie când foarte mulți bucureșteni și nu numai în pandemie, ci și anul trecut, au venit și au închiriat căsuțele de pe plaja mare. Un investitor privat poate să facă acest lucru. De ce să nu punem în valoare și Dunărea pentru că avem foarte multe zone frumoase, poate chiar, spun eu, mai frumoase, decât unele zone din Deltă”, a mai declarat Marius Dulce, în conferința de presă.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*