FOTO VIDEO Valoarea proiectelor depuse pe programul „Anghel Saligny” depășește cu mult suma alocată pentru județul Călărași

Conferință de presă la PSD Călărași

Valoarea cererilor de finanțare depuse de UAT-urile din Călărași pentru Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” depășește cu mult suma alocată județului, astfel că se o prioritizare a proiectelor. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, în data de 14 aprilie, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Călărași.

La conferința de presă a social-democraților călărășeni au mai fost prezenți și directorul AJOFM Călărași, Doinița Nicolae, precum și cel de-al doilea vicepreședinte al CJ Călărași, Mihăiță Beștea.

Ion Samoilă a vorbit despre vizita ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, care s-a aflat în municipiul Călărași la invitația PSD. Acesta a vizitat șantierul Palatului Administrativ, care este reabilitat de Consiliul Județean, și a participat la inaugurarea unei clădiri monument istoric, modernizată cu bani europeni, respectiv Casa Demetriad.

„Avem deschidere totală la domnul ministru și ne-a promis ajutor pentru monumentele istorice din județul Călărași, atât prin finanțare cât și prin avizările care sunt specifice Ministerului Culturii”, a precizat vicepreședintele CJ Călărași.

De asemenea, Ion Samoilă a vorbit și despre proiectele de finanțare pe care primăriile din județ le-au depus pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, precizând că valoarea acestora „depășește cu mult” suma alocată pentru Călărași.

„Legat de investițiile care urmează să se desfășoare în județul Călărași, pe programul Anghel Saligny, credem noi că după Paște or să înceapă. La această dată noi am făcut o analiză cu toate proiectele care au fost depuse de toate UAT-urile din județul Călărași. Bineînțeles că valoarea proiectelor depășește cu mult posibilitățile. Alocarea pentru județul Călărași este de 12.500.000 de lei, iar valoarea proiectelor este cel puțin dublul acestei valori”, a explicat Samoilă.

El a precizat că se va face o prioritizare a proiectelor, urmând să aibă întâietate cele care țin de infrastructura de apă și canal, apoi cele privind reabilitarea drumurilor județene.

„O să facem o prioritizare, așa cum spune și ordonanța. O să asigurăm, în principal apa și canalul. Este o cerință a Comisiei Europene ca în anul 2022 să se închidă aceste lucrări, să fie apă și canal în toate localitățile țării, urmând ca diferența să o alocăm pentru drumuri. Avem foarte, foarte multe lucrări pe drumuri. Într-adevăr, nevoile de asfaltare în județ sunt mari, dar sperăm ca prin acest program să realizăm o parte importantă din solicitările UAT-urilor”, a mai precizat Ion Samoilă.

La rândul ei, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, Doinița Nicolae, a prezentat situația șomajului la nivelul agenției la data de 30 martie, când în evidențe erau înregistrați aproape 3.000 de șomeri.

„Avem în evidență un număr de 2.956 de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă. Rata șomajului, la 30 martie, este de 3,26 la sută. Dintre persoanele beneficiare de servicii ale agenției, cam 50 la sută sunt femei și 50 la sută, bărbați. (…) Avem un număr de 280 de locuri de muncă vacante, oferite de către angajatori”, a declarat, Doinița Nicolae.

Mihăiță Beștea, vicepreședinte al CJ Călărași, a făcut o prezentare a evenimentelor cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate, ce vor avea loc în perioada următoare în județul Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*