FOTO VIDEO Vasile Iliuță susține că, în prezent, coaliția de guvernare funcționează mai bine decât funcționa cu Florin Cîțu

Conferință de presă la PSD Călărași

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat joi, 28 aprilie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a PSD Călărași, că, în prezent, coaliția de guvernare funcționează mai bine decât funcționa cu fostul președinte al PNL, Florin Cîțu.

„În acest moment Coaliția funcționează mai bine decât funcționa cu domnul președinte Cîțu. Cu domnul Ciucă funcționează Coaliția, sunt proiecte care au început să funcționeze. Urmează să investim toate propunerile pe care Partidul Social Democrat le-a făcut, iar pe programele de dezvoltare urmează Programul Național de Investiții, care a fost ajustat ca urmare a negocierilor purtate în Coaliție și cred că după 15 mai suntem selectați între cele șase județe care vom semna toate contractele de infrastructură din județul Călărași. Mai vrem ca în Programul Național de Investiții fiecare localitate să aibă cel puțin un proiect și am avut o întâlnire cu președintele Partidului Național Liberal (filiala Călărași – n.r.) Ciprian Pandea și am stabilit cu domnia sa ca fiecare localitate trebuie să fie selectată cu minimum un proiect. Unele localități, care au proiecte cu valoare mai mică vor avea și două proiecte, iar cele care au valori mai mari, vor avea un singur proiect”, a declarat liderul PSD Călărași și președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță

La conferința de presă a social-democraților călărășeni au participat și cei doi vicepreședinți ai CJ Călărași, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea, prilej cu care Ion Samoilă a explicat cu ce probleme se confruntă în prezent instituția în urma schimbărilor ce au avut loc odată cu creșterea prețurilor la energie și gaze, precum și celelalte creșteri de prețuri.

„Situația este așa cum o știm cu toții, chiar din plan personal. Ne este din ce în ce mai greu să rezistăm creșterilor de prețuri, motiv pentru care vreau să mulțumesc consilierilor județeni că înțeleg că acele hotărâri pe care noi le propunem spre aprobare sunt pentru a debloca situația, pentru că suntem nevoiți să face niște schimbări la bugetul pe care noi l-am aprobat inițial, datorită situației prin care trecem. Ieri (miercuri, 27 aprilie – n.r.) am avut ședință de Consiliu Județean și printre proiectele de hotărâre pe care le-am supus aprobării a fost și studiul de fezabilitate pentru proiectul pe POIM pentru reabilitarea rețelei de ape uzate și canalizare, din perioada următoare, și am aprobat și cofinanțarea pe care Consiliul Județean trebuie să o asigure pentru derularea acestui proiect”.

Ioan Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași

El a mai precizat că situația investițiilor nu este pusă în acest moment în pericol, dar se așteaptă normele de aplicare de la OUG 46, pentru a putea asigura în continuarea ființarea proiectelor aflate în derulare.

„Constructorii au tot dreptul să vină cu ajustări pentru că prețurile au crescut față de ceea ce au ofertat la momentul când au semnat contractele și suntem în discuții cu toți constructorii să menținem șantierele în funcțiune”, a explicat el.

La rândul lui, Mihăiță Beștea a vorbit, între altele, despre încheierea, în ședința ordinară a Consiliului Județean Călărași de miercuri, a două parteneriate cu mai multe organizații neguvernamentale.

„Unul dintre parteneriate de referă la acțiunea <<Curățăm România>>, finanțat prin Ministerul Mediului, iar celălalt, unde am stabilit un program foarte încărcat, prin care încercăm să aducem o rază de lumină celor care au nevoie de ea și mă refer la copiii cu probleme. Vom avea o caravana prin județ, unde vom încerca să facem terapie cu animale. Am găsit un ONG în București, fără nici un cost, în baza unui voluntariat”, a declarat Mihăiță Beștea.

Mihăiță Beștea, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*