FOTO VIDEO Vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Călărași, salutată de liderii locali ai PSD

Vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Călărași. FOTO Facebook

Președintele organizației municipale a PSD Călărași, Marius Dulce, a salutat prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Călărași, apreciind eforturile depuse pentru rezolvarea problemelor existente în cadrul sistemului local de sănătate.

„Salut prezența ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila, la Călărași și apreciez, și pe această cale, eforturile depuse atât de domnia sa cât și de conducerea Consiliului Județean și managerii tuturor unităților spitalicești din județ pentru rezolvarea problemelor existente în cadrul sistemului local de sănătate. În calitate de fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Călărași dar și de primar, am sprijinit și voi sprijini toți factorii implicați, asigurându-i că municipalitatea va susține financiar, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, toate proiectele care concură la realizarea unui act medical de calitate, în beneficiul tuturor călărășenilor”, a precizat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, pe pagina sa de Facebook.

El a fost completat de președintele interimar al organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, care a precizat că aștepta această vizită a ministrului Sănătății de la începutul pandemiei de coronavirus.

„Prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Călărași, certifică faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește sistemul medical local. Peste 35 milioane de euro este suma pe care am direcționat-o către Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru o bună funcționare și un act medical de calitate. O întâlnire pe care, personal, o așteptam de la debutul pandemiei și care înseamnă un real sprijin pentru administrație”, a spus președintele Consiliului Județean Călărași, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, 18 februarie, pentru o vizită de câteva ora în municipiului Călărași, unde a discutat cu autoritățile locale, managerii spitalelor din județ și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică despre starea sănătății publice în județul Călărași. El a avut o primă oprire la Consiliul Județean Călărași, iar apoi a vizitat Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” din municipiul Călărași.

El a susținut și o conferință de presă în curtea Spitalului Județean, ocazie cu care a anunțat că va propune majorarea sumei privind alocația pentru hrana pacienților din spitale, în prezent aceasta fiind de doar 11 lei pe zi, „bani care nu sunt suficienți”.

„Un lucru extrem de important este cel legat de asigurarea condițiilor pentru pacienți, inclusiv din punct de vedere al sumelor alocate pentru hrana pacienților. În momentul de față, opinia mea este că sunt insuficienți 11 lei pentru un pacient pentru hrană, pentru o zi, mai ales în condițiile creșterii prețurilor la alimente”, a declarat ministrul Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că este în lucru un scenariu cu privire la ridicarea restricțiilor în România, dar i-a încurajat pe oameni să continue să poarte masca de protecție, în special în spațiile închise.

„Se lucrează la scenarii, dar dacă lucrezi la scenarii nu poți să știi cu exactitate, pentru că dacă am ști cu exactitate nu am mai lucra la scenarii. (…)Nu vreau să ne angajăm la un termen. Termenul va fi generat, dacă vreți, de modul de evoluție a situației în perioada următoare și inclusiv de modul în care fiecare dintre noi ne vom comporta. (…)Vă încurajez să purtați masca în continuare până când știu sigur că situația din spitale a ajuns la normalitate și practic transmiterea comunitară se oprește în România”, a declarat Alexandru Rafila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*