Intervenție a pirotehniștilor călărășeni pentru asanarea muniției rămasă neexplodată în localitatea Borcea

Intervenție a pirotehniștilor călărășeni pentru asanarea muniției rămasă neexplodată în localitatea Borcea. FOTO ISU Călărași

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitați să intervină marți, 7 septembrie, după ce un bărbat din comuna Borcea a descoperit un proiectil de calibrul 120 mm, muniție rămasă neexplodată din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic.

„Un echipaj de specialiști pirotehniști s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată și transportul unui proiectil de calibru 120 mm, aceasta reprezentând muniție din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Specialiștii au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, au precizat reprezentanții ISU Călărași.

Intervenție a pirotehniștilor călărășeni pentru asanarea muniției rămasă neexplodată în localitatea Borcea. FOTO ISU Călărași

Aceștia recomandă cetățenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, să anunțe de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași la numărul de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*