IPJ Călărași: Materialele de protecție care sunt puse la dispoziție polițiștilor au avut, în momentul recepției, certificate de conformitate.

Conducerea Poliției Județene Călărași susține că materialele de protecție care sunt puse la dispoziție polițiștilor au avut, în momentul recepției, certificate de conformitate, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora oamenii legii din Călărași ar fi primit măști de protecție neconforme.

Astfel, IPJ Călărași susține că măștile, mănușile și dezinfectanții de suprafețe și mâini, ce le sunt puse la dispoziție polițiștilor, au fost achiziționate prin SICAP, de la societăți comerciale autorizate, iar în momentul recepției au avut certificate de conformitate.

„De altfel, toate aceste achiziții sunt publice, putând fi accesate de persoanele interesate.  Menționam că în luna noiembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a fost subiectul unei misiuni de audit, nefiind descoperite nereguli privind achiziția de materiale sanitare”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași într-un comunicat de presă.

Totodată, potrivit surselor citate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași nu au fost înregistrate sesizări ale polițiștilor sau ale reprezentanților organizațiilor profesionale ori sindicale cu privire la lipsa sau neconformitatea materialelor de protecție puse la dispoziție.

„Protecția personalului propriu împotriva infecției cu noul virus SARS-COV 2 este unul dintre principiile de bază care se aplică în această perioadă la nivelul unității noastre, sens în care sunt aplicate cu strictețe regulile de protecție individuală și colectivă”, au mai transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*