ITM Călărași: Condiționarea angajatului, la întoarcerea la locul de muncă, de prezentarea unui test COVID negativ, este ilegală

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

ITM Călărași atrage atenția angajatorilor că măsura de condiționare a angajatului, la întoarcerea la locul de muncă, de prezentarea unui test COVID negativ, este ilegală.

Astfel, potrivit Ordinului nr. 1513/2020, Anexa nr. 3, partea 2 lit. b) pct. 2 lit. a) “pacienții asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test pozitiv, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, fără a fi condiționați de efectuarea unui nou test”, precizează reprezentanții ITM Călărași.

Drept urmare, condiționarea angajatului, la întoarcerea la locul de muncă de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*