Jandarm călărășean, arestat preventiv după ce a agresat trei femei. Una dintre ele, prietena sa, a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un militar al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de către procurori militari, după ce și-a bătut prietena, provocându-i leziuni ce au necesitat o săptămână de îngrijiri medicale. Jandarmul a fost sancționat de patru ori pentru nerespectarea regulamentelor militare, ultima dată în anul 2018.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi militari din cadrul Jandarmeriei Române, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere, încălcarea ordinului de protecție, două infracțiuni de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, față de unul dintre inculpați, respectiv complicitate la infracțiunea de distrugere, față de cel de-al doilea inculpat.

„În fapt, s-a reținut că unul dintre inculpați a exercitat acte de violențe față de o persoană de sex feminin cu care, la acel moment, avea relații similare căsătoriei, provocându-i acesteia multiple leziuni care au necesitat un număr de 6 – 7 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior, în scop șicanatoriu, prin folosirea unei substanțe chimice și ajutat de cel de-al doilea inculpat, a procedat la degradarea autoturismului persoanei vătămate și a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis în favoarea aceleași persoane vătămate”, se arată în rechizitoriul procurorilor militari.

Totodată, aceștia au stabilit că jandarmul călărășean a lovit și amenințat o altă tânără, în timp ce se aflau într-un local public, acțiuni care au avut ca rezultat și tulburarea ordinii și liniștii publice și, de asemenea, a agresat o a treia femeie, în timp ce aceasta o însoțea pe fiica sa în vederea depunerii unei plângeri penale față de inculpat la organele de poliție.

În cursul zilei de miercuri, 24 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar București a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călărași recunosc că acesta este angajatul unității, iar conducerea instituției a cunoscut situația acestuia și a oferit concursul pe tot parcursul cercetărilor desfășurate de organele de anchetă.

„Totodată, menționăm că, în ceea ce îl privește pe subofițer, la nivelul unității au fost luate mai multe măsuri, respectiv: retragerea armamentului individual, executarea unor atribuții în cadrul unității – pentru a nu avea contact cu cetățenii, și introducerea acestuia într-un program de consiliere și monitorizare psihologică”, se arată în comunicatul IJJ Călărași.

Conducerea unității transmite că subofițerul este angajat din iulie 2010, iar la ultima evaluare psihologică, în anul 2020, a fost declarat apt. Totodată, se precizează că pentru nerespectarea regulamentelor militare, acesta a fost sancționat de patru ori, ultima dată în anul 2018.

„Suspendarea activității consiliilor de onoare pe timpul stării de urgență și alertă, precum și existenta unor dosare penale au împiedicat desfășurarea procedurilor interne de aplicare a unor sancțiuni disciplinare pentru comportamentul care aduce atingere onoarei militare. Acesta este un caz izolat la nivelul unității și condamnăm astfel de comportamente care nu sunt acceptate în relațiile sociale”, a mai precizat conducerea IJJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*