Mai puțin de o treime dintre locuitorii județului Călărași au completat chestionarele pentru recensământul populației și locuințelor

Etapa autorecenzării online a Recensământului Populației și Locuințelor 2021 se încheie în data de 15 mai, iar până în prezent mai puțin de o treime dintre locuitorii județului Călărași au completat chestionarele de autorecenzare.

Astfel, potrivit Prefecturii Călărași, procentul de autorecenzare înregistrat la nivelul județului este de 28,42 la sută, în condițiile în care procentul minim de autorecenzare, stabilit de către Institutul Național de Statistică, este de 35 la sută. În municipiul Călărași procentul de autorecenzare este de 23,44 la sută.

Conform datelor Direcției Județene de Statistică Călărași, în mediul urban se înregistrează un procent al autorecenzării online de 26,62 la sută, iar în mediul rural 29,42 la sută.

Un număr de 27 de unități teritorial-administrative au un procent de autorecenzare peste media estimată. Pe primele trei locuri se află comunele Borcea – 63,75 la sută, Mânăstirea – 52,99 la sută, și Cuza-Vodă – 52, 97 la sută. Alte patru comune au depășit 40 la sută procent de autorecenzare, 16 comune au un procent între 30 – 40 la sută, 22 de comune au un procent de autorecenzare între 20 – 30 la sută , nouă comune între 10 – 20 la sută, iar o comună un procent de autorecenzare sub 10 la sută.

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa: https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare/.

În perioada 16 mai – 17 iulie, RPL 2021 continuă cu etapa colectării datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față, cu înregistrare de date pe tabletă.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 puteți să consultați www.recensamantromania.ro (site pe care se găsește platforma de autorecenzare). Pentru orice lămuriri și întrebări referitoare la procesul de autorecenzare și la recensământul populației și locuințelor, puteți apela și Call Center la 0314/338.300.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*