Marius Dulce a semnat contractele de finanțare pentru două noi proiecte de dezvoltare a municipiului Călărași

Marius Dulce a semnat două noi contracte de finanțare în cadrul PNI Anghel Saligny. FOTO: Primăria Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a semnat marți, 4 aprilie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, două contracte de finanțare, în cadrul PNI Anghel Saligny, pentru implementarea unor proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale în municipiu.

Potrivit edilului, este vorba despre modernizarea unor străzi din cartierul Măgureni, respectiv, reabilitarea și modernizarea unui tronson al străzii Independenței.

Pentru modernizarea străzilor din cartierul Măgureni, suma alocată de la bugetul de stat este de 9.434.130,47 lei (TVA inclus). Valoarea totală a obiectivului: 10.015.754,35 lei (TVA inclus). Diferența, de 581.623,88 lei (TVA inclus), va fi acoperită de la bugetul local. Străzile care fac obiectul acestui proiect sunt Păcii, Petroșani, Lupeni, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu, Intr. Păcii, Mircea Vodă, Vlad Țepeș, Vasile Conta, Dimitrie Bolintineanu, Costache Negruzzi, Intr. Petroșani, Agricultori, Viilor, Prel. Vasile Conta. Total lungime: 4.435,45 metri.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în septembrie 2022 și urmează în cel mai scurt timp posibil să fie emis și ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul privind Reabilitarea și modernizarea străzii Independenței, tronsonul cuprins între străzile Dobrogei și Păcii, are o valoarea totală de 7.207.088,80 lei (TVA inclus). Suma alocată este de 6.842.053,45 lei (TVA inclus), iar contribuția de la bugetul local este de 365.035,35 lei (TVA inclus). Lungimea tronsonului respectiv este 1.601,79 metri.

„Vă reamintesc că pe 28 martie am semnat și contractul de finanțare tot prin PNI Anghel Saligny aferent proiectului <<Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2, municipiul Călărași>>, în valoare totală de 19.937.764,27 lei (inclusiv TVA). Suma alocată de la bugetul de stat este de 19.062.090,15 lei (inclusiv TVA). Veștile bune continuă. În viitorul apropiat se va semna și contractul privind proiectul <<Modernizare str. M. Kogălniceanu și b-dul 1 Mai>>, în valoare totală de 5,854.462,70 lei (TVA inclus)”, a transmis primarul Marius Dulce.

În acest moment, Primăria Municipiului Călărași are în portofoliu contracte de finanțare, prin PNI Anghel Saligny, în valoare totală de 37.160.607,42 lei (TVA inclus). Suma totală alocată de la bugetul de stat este de 35.388.274,07 lei (TVA inclus).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*