Marius Dulce, candidatul PSD la Primăria Călărași: „Călărașiul ar putea deveni un oraș turistic, mai ales că avem Dunărea foarte aproape. Vom finaliza două mari proiecte”

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews.ro
Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews.ro

Marius Dulce, candidatul PSD la Primăria Călărași, a afirmat că orașul ar putea deveni unul turistic, mai ales că Dunărea este aproape. Dulce a precizat că vor fi finalizate două mari proiecte în acest sens.

În cei 3 ani și jumătate de mandat, primarul Marius Dulce și echipa PSD Călărași din Consiliul Local au demonstrat că dezvoltarea de ansamblu a municipiului Călărași nu e doar un simplu deziderat asumat în 2020.

Au fost inițiate și demarate o serie de investiții, finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale, care dau o nouă înfățișare municipiului nostru.

Noi proiecte în valoare de 70 de milioane de euro se află deja în diverse stadii de implementare. Marius Dulce și PSD Călărași știu să facă administrație!

Domnule primar, suntem aproape de finalul campaniei electorale. Ați luat la pas străzile din oraș împreună cu echipa de campanie Ce provocări ați întâmpinat? Ce v-au spus cetățenii?

Marius Dulce: Provocările la care faceți referire să știți că ni le-am creat singuri, în sensul că am realizat într-un interval de timp relativ scurt foarte multe lucruri bune, trainice. Acum, toți ne așteaptă și ne întreabă în cât timp am putea să modernizăm infrastructura rutieră și pietonală din zona lor, când vom construi acolo locuri de joacă, parcări, etc. Au văzut că se poate!

Pe de altă parte, din dialogurile avute, să știți că nemulțumirile n-au fost majore. Au solicitat, într-adevăr, mai multe camera de supraveghere în oraș. Și noi ne dorim acest lucru în condițiile în care, în curând, vom finalize implementarea proiectului de management al traficului care presupune montarea unui număr mai mare de astfel de sisteme. În parcurile recent construite, în zona pietonală din Centrul Civic, camerele funcționează deja.

Cetățenii solicită o implicare mai mare a Poliției Locale. Nu putem mări efectivul dar putem eficientiza activitatea  acesteia în perioada următoare. Au mai semnalat probleme legate de curățenie. Toți ne dorim un oraș curat, modern și dezvoltat. Pentru că am modernizat infrastructura rutieră sperăm să atragem și investitori la Călărași care să creeze noi locuri de muncă.

Ne-am propus să realizăm aici o zonă turistică, lansând în acest sens și o strategie în consens cu principiile Prgramului Național de Turism. Da, Călărașiul ar putea deveni un oraș turistic, mai ales că avem Dunărea foarte aproape! În curând vom finaliza două mari proiecte care vor contribui la realizarea acestui deziderat. E vorba de Promenada, un proiect transfrontalier România – Bulgaria și Portul Turistic, construit de CJ Călărași, prin fonduri guvernamentale, de la Ministerul Turismului.

Prin noul Program Operațional Regional 2021-2027, intenționăm să modernizăm faleza Parcului Central și nu numai. Tot prin fonduri europene, va fi modernizat și Parcul Dumbrava. Nu în ultimul rând, vom investi în Grădina Zoologică, mai ales că a devenit un reper important în realizarea acestei viziuni. Un punct de atracție pentru călărășeni și nu numai!

Acest mandat, de 3 ani și jumătate a însemnat, pe de o parte, implementarea proiectelor europene moștenite de la administrația anterioară iar pe de altă parte atragerea de noi resurse guvernamentale și europene, accesând proiecte pe PNI Anghel Saligny, CNI, PNRR, AFM, în valoare de 70 de milioane de euro.. Timpul a fost scurt, pe de o parte pandemia de COVID-19 iar pe de altă parte izbucnirea războiului din Ucraina cu consecințele de rigoare. Cum v-ați descurcat, în condițiile în care o parte din cetățeni și opoziția au reacționat  pe rețele de socializare reclamând întârzieri sau calitatea slabă a lucrărilor realizate?

Marius Dulce: Într-adevăr, cetățenii au resimțit cel mai mult disconfortul atunci când ne-am apucat de strada București. O lucrare complexă care a generat nemulțumiri. Dar ne-am asumat acest lucru și ușor – ușor lucrurile au revenit la normalitate. Am reușit să trecem peste momentele critice și până în toamnă sperăm ca tot proiectul să fie finalizat. Din păcate, o parte din contracandidații mei au profitat de acest lucru, prezentând pe rețelele de socializare toate aspectele negative. Cum s-a întâmplat recent și la scuarul de la intrarea în oraș dinspre Canton. O minciună! Acele pavele au fost dizlocate de un tir de 50 to care a intrat în acel sens giratoriu. Constructorul va remedia situația creată!

Altfel, am început să asfaltăm în cartierul Măgureni, continuăm reabilitarea străzilor în cartierul Mircea Vodă, două zone extrem de sensibile pe care le modernizăm cu fonduri guvernamentale obținute în acest mandat prin PNI Anghel Saligny. Peste 8 milioane de euro au fost atrași!

Ați inițiat o serie de investiții, finanțate de la bugetul local care au vizat construirea de parcări de reședință, concomitent cu reamenajarea zonelor respective. Ați construit și locuri de joacă cu tartan și echipamente moderne. Continuați și în mandatul 2 dacă pe 9 iunie veți primi din nou în mandatul 2 dacă pe 9 iunie veți primi din nou încrederea cetățenilor?

Marius Dulce: Bineînțeles! A fost, dacă vreți, principiul de bază cu care am plecat la drum în acest mandat. Am realizat o serie de investiții utile cu sprijinul Serviciului Public Pavaje Spații Verzi. Le mulțumesc încă o dată pentru eforturile depuse!

În plus, am construit locuri de joacă pentru cei mici, dotate cu echipamente moderne care conferă și siguranță sporită, parcări de reședință. În acești 3 ani și jumătate am creat în jur de 3.600 de noi locuri, în condițiile în care am plecat de la un total de 406. Călărășenii au apreciat aceste investiții finanțate de la bugetul propriu! Modernizarea municipiului înseamnă, de fapt, modernizarea fiecărui locșor în parte! Avem multe de făcut în acest sens și după 9 iunie!

În acest mandat ați finalizat lucrările la Bazarul Big. A rămas în schimb Piața Centrală. Ce se întâmplă cu acest obiectiv?

Marius Dulce: Piața Centrală a fost ”povestea” pe care nu și-a dorit-o nimeni. După cum se știe, antreprenorul a intrat în faliment și a abandonat lucrările. Au urmat o serie de proceduri pentru stabilirea restului de executat. Avem toate documentele la îndemână pentru a demara licitația care va stabili noul constructor. Într-o săptămână, două, urcăm proiectul în SICAP și nădăjduim să finalizăm și acest obiectiv cel mai târziu anul viitor.

Pietonalul, al doilea obiectiv ca valoare, a fost recepționat. S-a organizat acolo și Festivalul Flori de Mai. Fața Centrului Civic s-a schimbat în bine..

Marius Dulce: Aveți dreptate, însă nu ne oprim aici. Intenția noastră este să conexăm acest obiectiv cu Parcul Central care va face obiectul unui amplu proces de modernizare, finanțat prin fonduri europene. Vom introduce un sistem de irigații acolo iar faleza va fi legată cu Promenada. Sunt convins că va ieși o zonă pietonală extrem de atractivă.

În programul dvs. electoral am văzut că aveți în vedere și înființarea unei Direcții de sport, în cadrul Primăriei. Ce înseamnă asta?

Marius Dulce: Vom reuși astfel să gestionăm mai bine atât resursele umane cât mai ales infrastructura de specialitate. Am construit câteva terenuri multifuncționale, avem în vedere și altele, în diverse zone ale orașului.

Am stabilit recent și un parteneriat cu CSS Călărași și vrem să realizăm împreună o bază de canotaj dar să și modernizăm pista de atletism din jurul terenului principal de fotbal, acolo unde-și dispută jocurile de acasă echipa Dunărea Călărași. Încercăm să identificăm soluții tehnice dar și financiare pentru a reintroduce sportul călărășean pe o traiectorie ascendentă.

Ce mesaje transmiteți cetățenilor care vor veni pe 9 iunie la urne? De ce să opteze pentru Marius Dulce și PSD?

Marius Dulce: Le mulțumesc pentru toată susținerea din acest mandat. Au fost 3 ani și jumătate efervescenți din toate punctele de vedere. Le-am creat și disconfort dar știu că au apreciat eforturile noastre. Ale unei echipe numeroase din cadrul Primăriei și al serviciilor subordonate. Toți au pus umărul la realizarea tuturor obiectivelor propuse și, desigur, asumate.

În continuare, îi invit să aibă încredere în noi pentru că suntem echipa pentru care au vorbit FAPTELE. Echipa PSD a demonstrat în toată această perioadă că dezvoltarea Călărașiului nu e doar un simplu deziderat.

Îi aștept pe călărășeni la urne și să continuăm împreună și după 9 iunie!

  • Comandat de PSD-Filiala Călărași
  • Realizat de ROGER GRAPHIC DESIGN SRL
  • CUI MF: 21240002

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*