Marius Dulce: „PSD și-a propus să elimine obstacolele din calea marilor investiții în infrastructură”

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce. FOTO CLnews

Primarul municipiului Călărași și președinte al PSD Municipiul Călărași, Marius Dulce, anunță că, pentru a nu pierde finanțarea din PNRR pentru autostrăzi și căi ferate, ministerul Transporturilor, condus de vicepremierul Sorin Grindeanu, a elaborat un act normativ care acționează asupra cauzelor care blocau investițiile în infrastructură.

Potrivit acestuia, principalele modificări legislative, aflate acum în faza de consultare publică, vizează:

  • Reducerea termenelor pentru eliberarea aprobărilor și a avizelor de către autoritățile locale. Acesta va fi cuprins între șapte și maximum 15 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioada, cererea se consideră a fi aprobată.
  • În cazul rezilierii unui contract, lucrările vor putea fi continuate cu antreprenorul clasat pe locul doi, fără a mai fi organizată o nouă licitație.
  • Actualizarea costurilor pentru a acoperi creșterea prețurilor la materiale de construcții și energie va fi inclusă în clauzele contractelor cu termen mai mare de șase luni.
  • Interdicția de a mai participa la licitații pentru constructorii incorecți, care nu respectă graficele intermediare de execuție stabilite la 90 de zile pe baza unor certificate.
  • Ofertele trebuie să reprezinte minim 80 la sută din valoarea estimată de beneficiar, pentru descurajarea constructorilor care vine cu oferte subdimensionate pe care nu le pot onora după ce câștigă licitația.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*