Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Călărași. Bătrânii și persoanele cu afecțiuni medicale sunt sfătuite să evite locurile aglomerate

Masca de protecție

Evoluția pandemiei de COVID-19 schimbă obiceiurile călărășenilor. Comitetul Județean pentru situații de Urgență Călărași a decis următoarele măsuri:

  1. se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele de peste 5 ani în spațiile publice deschise precum piețe, târguri, oboare, locuri de joacă, parcuri, stații de transport public, locuri de așteptare din autogări și gări și pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ și al bisericilor.
  2. autoritățile publice locale au obligația de a efectua lucrări de dezinfecție a spațiilor publice pe care le au în administrare.
  3. se permite desfășurarea evenimentelor publice sau private doar cu condiția respectării măsurilor de distanțare și siguranță sanitară.
  4. se recomandă persoanelor vulnerabile (vârstnicii, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate
  5. intensificarea controalelor privind măsura de purtare a măștii.

Mai multe școli din județul Călărași își modifică modul de lucru

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a schimbat modul în care se desfășoară cursurile în două unități de învățământ.

Astfel, Școala Gimnazială nr. 1 Gălbinași intră în scenariul galben, iar cea din Ciocănești, în scenariul roșu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*