Măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași după apariția unor cazuri de pestă porcină africană în mai multe localități din județ

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași s-a întrunit astăzi pentru a lua mai multe măsuri după apariția unor cazuri de pestă porcină africană în mai multe localități din județ.

Potrivit Prefecturii Călărași, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prezidată de prefectul Valentin Barbu, întâlnire ce a avut loc marți, 20 februarie 2024, a fost supusă aprobării Hotărârea nr.1, privind stabilirea caracterului de urgență al situației de risc al confirmării unor noi focare de PPA într-una din exploatațiile comerciale și non-comerciale de suine din localitățile: Municipiul Călărași, Comuna Dragalina, Comuna Vasilați, Comuna Ștefan-Vodă și Comuna Vâlcelele din județul Călărași, localități care nu dețin terenuri pentru neutralizarea prin îngropare a carcaselor, cadavrelor și a altor materiale posibil contaminate.

“Luând în considerare posibilitatea apariției unor noi cazuri și pentru a gestiona cu operativitate diversele situații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a hotărât efectuarea unor demersuri către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea identificării soluțiilor necesare pentru asigurarea condițiilor legale necesare neutralizării prin îngropare a carcaselor, cadavrelor și a altor materiale posibil contaminate din exploatațiile de la nivelul unităților administrativ-teritoriale menționate” – Prefectura Călărași.

Ședința s-a desfășurat atât cu prezență fizică, cât și pe grupul de lucru online al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*