Medicul de familie Cătălin Petrencic din Mânăstirea spune că îi va scoate din lista sa pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid-19

Medicul Catalin Petrencic de la Mânăstirea. FOTO Facebook

Medicul de familie Cătălin Petrencic din comuna Mânăstirea spune că îi va scoate din lista sa pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid-19, afirmând că el crede în vaccinuri.

Medicul Cătălin Petrencic a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook.

Redăm integral mesajul postat de medicul de familie din Mânăstirea pe pagina sa de socializare.

“Asigurații, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligația “să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”. Conform acestui articol de lege, anunț public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-Covid 19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac.

Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și în cele nou apărute sau schimbate în acești ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție. În toți acești ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și făcut”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*