Nicușor Cionoiu: „Reglementarea pieței energetice trebuie făcută în mod simplu și echitabil pentru toți consumatorii”

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO: Facebook Nicușor Cionoiu

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, a apreciat joi, 03 noiembrie, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că PSD continuă să identifice și să propună măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a populației.

„Reglementarea pieței energetice trebuie făcută în mod simplu și echitabil pentru toți consumatorii, nimeni nu va plăti prețuri mai mari, iar pentru categoriile vulnerabile prețurile vor fi mai mici astfel încât toți românii să-și poată plăti facturile”, a scris senatorul de Călărași.

El susține că, contrar celor afirmate de cei ce nu au înțeles exact mecanismul propus de PSD, nu va avea loc vreo creștere a prețurilor compensate pentru consumatorii care fac economie și se încadrează în plafoanele de consum. Aceste plafoane nu se desființează, iar cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

„Acest mecanism propus nu va afecta bugetul de stat deoarece se poate finanța cu 2,2 miliarde de euro puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune 2014 – 2020, iar dacă acești bani nu vor fi cheltuiți și dacă nu se intervine de urgență cu un mecanism ca cel pe care-l propune PSD, fondurile se vor pierde”, a mai scris Nicușor Cionoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*