Noi voluntari vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor

Noi voluntari vor să se alăture pompierilor militari călărășeni. FOTO: ISU Călărași

Tineri voluntari din mai multe localități ale județului s-au înscris în această nouă etapă de recrutări a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început activitățile inițiale de pregătire.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, tinerii sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și sunt foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre atribuțiile salvatorului din pasiune. Noii voluntari au vârste cuprinse între 16 și 37 ani și țelul lor este să deprindă cât mai multe aptitudini în cadrul programului de pregătire și să se alăture pompierilor militari, atât în ceea ce privește acordarea primului ajutor, cât și în celelalte misiuni la care intervin salvatorii.

„Demersul ISU Călărași are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și a valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Activitățile de voluntariat constau în participarea efectivă la acțiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situațiilor de urgență – accidente, incendii, inundații, dezastre naturale, epidemii etc, însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, precum și în cele de popularizare în rândul cetățenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*