O nouă autospecială, complet echipată, intră în dotarea pompierilor călărăşeni

Masina de pompieri. FOTO ISU Călărași

O autospecială de stingere a incendiilor, cu o capacitate de 10.000 litri de apă și 400 de litri de spumogen, va fi operaţionalizată la Garda de Intervenţie Budeşti începând cu data de 22 septembrie 2022

Autospeciala de stingere cu capacitatea de 10.000 litri apă face deja parte din tehnica de intervenție a ISU Călăraşi şi va fi operaţionaliztă de mâine la una dintre subunităţile inspectoratului. Garda Budeşti.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Are tracțiune 6×6, poate folosi tunul de apă și în timp ce se deplasează, iar unul dintre multele avantaje este că poate fi alimentată direct din surse de apă fără presiune.

Autospeciala va fi încadrată de pompierii militari cu experienţă din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti.

Această autospecială face parte dintr-un total de 200 autospeciale care sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

De asemenea, reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate pentru inspectoratul nostru, având în vedere că subunitățile operative încă dețin şi tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*