Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași a finalizat lucrările de cadastru în comuna Vasilați

Primăria Vasilați. FOTO Primăria Vasilați

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Călărași a finalizat lucrările de cadastru în comuna Vasilați, județul Călărași. Proprietarii celor peste 9500 de imobile vor primi în curând noile cărți funciare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Noile cărți funciare ale celor 9572 de imobile din comuna Vasilați au fost înmânate în data de 31.01.2024 autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor.

În comuna Vasilați, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2020 și a vizat o suprafață totală de 6524 de hectare.

În prezent, din totalul de 55 de UAT-uri din județul Călărași, 11 sunt cadastrate integral (Curcani, Luica, Crivăț, Dragalina, Dragoş Vodă, Frumușani, Mânăstirea, Nana, Roseți, Ștefan Vodă, Vasilaţi), iar în alte 40 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri europene. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*