Patru persoane, bănuite de braconaj cinegetic, reținute de polițiștii din cadrul IPJ Călărași

Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic. FOTO IPJ Călărași

Patru persoane, bănuite de braconaj cinegetic, au fost reținute de polițiștii din cadrul IPJ Călărași, în urma a nouă percheziții domiciliare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, la data de 14 iulie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au efectuat nouă percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic.

„Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie – mai 2021, persoanele în cauză ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din proximitatea comunei Ileana, județul Călărași, folosind câini din rasa ogar sau metiși de ogari. Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că persoanele în cauză nu figurează în evidența activă a persoanelor fizice autorizate pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor, infracțiunile fiind săvârșite exclusiv cu ajutorul câinilor ogari”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 20 de kg carne de vânat, un trofeu posibil aparținând unui exemplar de căprior, 18 câini ogari și opt telefoane mobile.

Întrucât s-a dispus efectuarea percheziției informatice asupra a opt opt sisteme informatice și medii de stocare, ridicate cu ocazia perchezițiilor, în urma exploatării datelor s-au probat 13 acte materiale săvârșite de patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani. Ulterior, au fost puse în executare patru mandate de aducere și s-a dispus măsura preventivă a reținerii față de cei patru bărbați. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*