Percheziții în Dragalina la persoane bănuite de proxenetism

FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii călărășeni au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a două persoane bănuite de proxenetism.

Potrivit IPJ Călărași, la data de  12 ianuarie,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale  au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019  – 2022, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy”, apoi le-ar fi  determinat să practice prostituția pe teritoriul României, Franței, Spaniei, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În urma totalizării sumelor de bani trimise în țară prin transferuri financiare, a rezultat faptul că persoanele în cauză au efectuat 244 de transferuri, în valoare de 79.655 de euro, 10.439 de lire sterline și 112.409 de lei.

Față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. De asemenea, față de o femeie, de 45 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

Ulterior, la data de 13 ianuarie aceștia au fost prezentați procurorului de caz care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*