Peste 100 de infracţiuni constatate și aproape o mie de contravenții aplicate în ultima săptămână de polițiștii călărășeni

Acțiune a polițiștilor călărășeni de la Rutieră. FOTO IPJ Călărași

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii călărășeni au intervenit la 340 de sesizări ale cetățenilor primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 58 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Potrivit IPJ Călărași, în săptămâna 14 – 20 februarie, peste 800 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 116 acțiuni și s-a intervenit la 340 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților au fost constatate 103 infracțiuni, 19 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 4 măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 360.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 21 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 58 de permise de conducere și retrase 36 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, au fost desfășurate acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate 1.192 de persoane și verificate 63 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

Activitățile desfășurate au vizat și controlul mijloacelor de transport persoane, fiind verificate 465 astfel de autovehicule.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate că nu respectă normele referitoare la portul măștii de protecție.

Polițiștii călărășeni continuă acțiunile organizate pe raza întregului județ, siguranța cetățenilor fiind prioritatea forțelor de ordine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*