Peste 100 de sancțiuni, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor dispuse în condițiile pandemie de COVID-19

Peste 100 de sancțiuni, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor dispuse în condițiile pandemie de COVID-19

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 128 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 5.500 de lei. De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 556 mijloace de transport, 181 fiind mijloace de transport în comun și 1.116 persoane, dintre care 190 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 926 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*