Peste 100 tone de deșeuri din șpan, oprite de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Călărași

Deşeuri din șpan, oprite de poliţiştii de frontieră călărăşeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași – Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma efectuării controlului a patru ansambluri rutiere, cantitatea de 101.700 kg deșeuri din șpan – oțel, pentru care șoferii nu posedau documente de transfer conform prevederilor legale.

În data de 14.07.2022, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în țară, controlul specific a patru ansambluri rutiere, conduse de patru cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 27 și 58 de ani. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de șpan – oțel.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus – menționate, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinului reprezentanților Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Călărași.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în fiecare mijloc de transport se aflau cantitățile de 26.400 kg, 25.660 kg, 25.800 kg, respectiv 23.840 kg deșeuri din șpan – oțel, încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație aceeași societate comercială din România.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autoritățile competente nu au permis accesul celor patru mijloace de transport pe teritoriul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*