Peste 120 de sancțiuni aplicate de polițiștii călărășeni, în urma acțiunilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași
Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO arhiva IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 133 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 7.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 498 de mijloace de transport, 128 fiind mijloace de transport în comun și 1.483 persoane, dintre care 311 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.172 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*