Peste 23 de tone deșeuri din șpan fier, fără documente legale, oprite de polițiștii de frontieră din Călărași

Peste 23 de tone deșeuri din șpan fier, fără documente legale, oprite de polițiștii de frontieră din Călărași. FOTO Poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Astfel, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui camion, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan fier.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul era încărcat din Bulgaria și avea ca destinație o societate comercială din județul Călărași.

Pentru întreaga încărcătură transportată, cetățeanul bulgar a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era complete. În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*