Peste 23 de tone deșeuri din șpan fier, fără documente legale, oprite de polițiștii de frontieră din Călărași

Peste 23 de tone deșeuri din șpan fier, fără documente legale, oprite de polițiștii de frontieră din Călărași. FOTO Poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Astfel, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui camion, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan fier.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul era încărcat din Bulgaria și avea ca destinație o societate comercială din județul Călărași.

Pentru întreaga încărcătură transportată, cetățeanul bulgar a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era complete. În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*