Peste 400 de polițiști călărășeni vor veghea ca minivacanța de Crăciun să fie în siguranță

Peste 400 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Crăciunului, pentru ca oamenii să petreacă în liniște și siguranță.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași sunt la datorie, în serviciul comunității, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în liniște. Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere, polițiști de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar.

Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, polițiștii vor desfășura activități în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, al siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

De asemenea, se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice vor acționa, împreună cu alte autorități ale statului, după caz, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și verificarea legalității activităților desfășurate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*