PNL și PSD și-au împărțit scaunele de primar în comunele Cuza Vodă și Frumușani din Călărași

Alegeri în județul Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro
Alegeri în județul Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro

Monica Ceaușescu (PNL) și Florică Bălan (PSD) sunt noii primari aleși ai comunelor călărășene Cuza Vodă și Frumușani.

Monica Ceaușescu a obținut 55,97 la sută din voturile valabil exprimate în comuna Cuza Vodă, în timp ce Florică Bălan a fost votat de 71,81 la sută dintre alegătorii cu drept de vot din comuna Frumușani.

Alegerile au fost organizate în comuna Cuza Vodă după ce primarul Adrian Popa, de 38 de ani, a murit, în luna februarie, infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar în comuna Frumușani după ce postul a rămas vacant în urma declarării ca incompatibil cu exercitarea funcțiilor publice a fostului primar.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași, pe durata desfășurării alegerilor parțiale locale din comunele Frumușani și Cuza Vodă, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniștii publice.

Până la închiderea secțiilor de vot au fost însă sesizate trei posibile încălcări ale legislaţiei electorale, ce constituie obiectul a două dosare de cercetare penală, iar una nu se confirmă.

„Cercetările au fost demarate după ce un tânăr în vârstă de 18 de ani, ar fi oferit sume de bani alegătorilor pentru a-i influența să voteze candidatul unui partid. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor. De asemenea, față de un bărbat în vârstă de 54 de ani, s-a întocmit o sesizare privind infracțiunea de ultraj. Documentația urmează a fi înaintată unității de parchet competente în cercetarea cauzei”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*