Polițiștii călărășeni au dat amenzi de 8500 de lei în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecția sanitară

Acțiunile polițiștilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 continuă. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii călărășeni au dat amenzi de 8500 de lei în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei de Covid-19.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 8.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 587 de mijloace de transport, 176 fiind mijloace de transport în comun și 1.309 persoane, dintre care 219 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.090 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*