Polițiștii călărășeni au dat amenzi de peste 20.000 de lei, noaptea trecută, celor care nu au respectat măsurile de siguranță

Acțiuni de verificare desfășurate de polițiștii călărășeni

Polițiștii IPJ Călărași au verificat, în cursul nopții trecute, modul în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020. În urma activităților desfășurate, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și portul măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, au fost legitimate 124 de persoane, dintre care 58 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație și au fost aplicate 58 de sancțiuni în valoare de 22.000 de lei. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii călărășeni, împreună cu polițiștii locali, au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 130 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 180 de societăți comerciale, 160 de locații de interes, 2 operatori/transportatori de persoane, 459 mijloace de transport dintre care 274 mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1.800 de persoane. Totodată, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*