Polițiștii călărășeni au lăsat fără permis de conducere 23 de șoferi, la sfârșitul săptămânii trecute

Filtru de poliție în Călărași. FOTO IPJ Călărași
Filtru de poliție în Călărași. FOTO IPJ Călărași

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 123 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 23 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 3 măsuri preventive.

În perioada 17 – 19 noiembrie, peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 123 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 28 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 44 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant 4 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 425 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 6 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 23 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

La data de 17 noiembrie , în jurul orei 16:40,  polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău-Mare au oprit pentru control un autoturism, în comuna Ileana, județul Călărași.

În urma legitimării, a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 58 de ani, din comuna Lehliu, județul Călărași.

În urma testării cu aparatul etilotest,  a rezultat o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*