Polițiștii din Călărași au aplicat amenzi de 12.000 de lei deținătorilor de câini ogari și metis de ogar

Polițiștii din Călărași aplică amenzi de 12.000 de lei deținătorilor de câini ogari și metis de ogar. FOTO: Pixabay

Polițiștii călărășeni au desfășurat, în perioada 29 – 30 mai, o serie de controale în vederea identificării deținătorilor de câini din rasa ogar și metis de ogar, precum și pentru verificarea modului de respectare a legislației referitoare la protecția animalelor și gestionarea câinilor fără stăpân. Rezultatul acestor acțiuni a fost aplicarea unor sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în timpul operațiunii, polițiștii au verificat 13 deținători de câini ogari și metis de ogari, identificând un număr de 16 astfel de animale. În urma verificărilor, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Legii nr. 205/2004 R. privind protecția animalelor și Legii 407/2006 privind vânătorii și protecția fondului cinegetic.

Sancțiunile contravenționale aplicate au însumat 12.000 de lei și au fost rezultatul nerespectării unor cerințe legale privind deținerea și îngrijirea câinilor din rasa ogar și metis de ogar. Autoritățile sunt hotărâte să asigure respectarea legii și protecția animalelor, aplicând măsuri dure împotriva celor care nu respectă prevederile în vigoare.

Exemplu:

La data de 29 mai, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, cu un câine din rasa ogar, pe un fond cinegetic din comuna Ileana. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că exemplarul de ogar nu este identificat prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*