Polițiștii rutieri călărășeni, la datorie în minivacanța de 1 Mai pentru un trafic rutier în siguranță

În acest weekend, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele sectoare de drumuri naționale și județene, pentru asigurarea fluenței traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației.

În cadrul activităților vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Așadar, conducătorilor auto care optează pentru petrecerea sfârșitului de săptămână la o distanță mare de casă polițiștii rutieri le recomandăm să-și fragmenteze deplasările, alternând șofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii. În plus, li se recomandă să circule cu prudență, cu viteză adaptată condițiilor din trafic și să acorde o atenție sporită pietonilor și bicicliștilor.

„Nu vă lăsați distrași de telefon în timp ce vă aflați la volan și evitați efectuarea depășirilor care, în contextul unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase”, precizează polițiștii.

De asemenea, în contextul unor fenomene meteo defavorabile, conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei.

„Atragem atenția cu privire la faptul că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*