Pompierii au desfășurat activități de prezentare a tehnicii de intervenție în Parcul Central din comuna Mitreni în „Săptămâna Verde”

Pompierii au desfășurat activități de prezentare a tehnicii de intervenție în Parcul Central din comuna Mitreni în „Săptămâna Verde”. FOTO ISU Tulcea

Pompierii militari alături de jandarmi şi poliţişti au desfăşurat activităţi de prezentare a tehnicii de intervenţie în Parcul Central din comuna Mitreni în „Săptămâna Verde”.

Cu aceeaşi ocazie salvatorii au desfăşurat şi acţiuni de informare preventivă.

Specialişti din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţii alături de colegii de la Detaşamentul de pompieri Olteniţa au desfăşurat astăzi activităţi de prezentare a tehnicii de intervenţie, dar şi acţiuni de informare preventivă în Parcul Central din localitatea Mitreni, fiind prezenţi la manifestare elevii de la Şcoala Gimnazială nr.1 Valea Roşie şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Mitreni.

La activitate au participat reprezentanţi ai Inspectoratului judeţean de Poliţie şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, reprezentanţii Ambulanţei şi ai distribuitorului de energie electrică şi desigur reprezentanţi ai comunităţii de la Primăria Mitreni.

Cu această ocazie, copiilor de la cele două unităţi de învăţământ li s-au prezentat autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accestoriile folosite de pompieri la misiunile zilnice şi de asemenea le-au fost diistribuite ghiduri, pliante şi broşuri cu informații specifice din cadrul campaniilor naționale de informare preventivă elaborate la nivelul Inspectortaulu General pentru Situaţii de Urgenţă: F.O.C. – “Flăcările Omoară Copii”, R.I.S.C. – “Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „Renunţă! Siguranța nu este un joc de noroc!” și “Nu tremur la cutremur!”.

Cei mici au fost încântaţi de tot ceea ce au văzut, arătându-se a fi foarte interesaţi de întreaga activitate a pompierilor militari, de echipamentele, accesoriile şi autospecialele lor de intervenţie.

Mulţi dintre cei mici au dorit, de asemenea, să se îmbrace cu echipamentele de intervenţie ale salvatorilor şi chiar să folosescă accesoriile şi pistoalele de înaltă presiune ale autospecialelor în cadrul unor sesiuni demonstartive, iar salvatorii au răspuns pozitiv tuturor solicitărilor.

Copiii de la cele două şcoli din comuna Mitreni nu au ratat şansa de a vedea şi interiorul autospecialelor de pompieri, motiv pentru care s-au făcut şi foarte multe fotografii şi clipuri video, ce vor servi drept dovezi concrete şi amintiri frumoase de la întâlnirea cu salvatorii.

Alături de copiii de la cele două şcoli din comuna Mitreni au fost de asemenea prezenţi şi foarte mulţi localnici, dornici să asiste la întâlnirea cu pompierii militari şi reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care şi-au prezent cele mai noi autospeciale, echipamente şi mijloace tehnice de intervenţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*