Pompierii călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 84 de misiuni în ultimele trei zile

Intervenție a pompierilor călărășeni. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 84 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse în localităţile: Olteniţa, Dragalina, Chirnogi, Ulmeni, Frumuşani şi Roseţi.

În urma producerii celor două accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 8 persoane.

Patru dintre persoanele implicate în evenimentele rutiere au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior acestea fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea a trei incendii: un incendiu produs la un autosturism pe A2, la km 88, la o locuinţă din localitatea Budeşti, precum şi la un stâlp de electricitate cuprins de flăcări în localitatea Frumuşani.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 16 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: Fântâna Doamnei, Frumuşani, Dragalina, Şoldanu, Sohatu, Mânăstirea, Dârvari, Dor Mărunt, Căscioarele, Radovanu, Aprozi, Chiselet, Nicolae Bălcescu, Mitreni, Radovanu,şi Borcea. În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*