Pompierii călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 97 de misiuni în ultimele 4 zile

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele patru zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 97 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 86 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la trei accidente rutiere produse în localităţile: Călăraşi (zona Podul 4), Frumuşani (DN 4) şi Fundulea (DN 3).

În urma producerii celor trei evenimente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu o autospeciale de descarcerare şi cu echipaje de prim ajutor SMURD pentru salvarea a cinci persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a cinci incendii, astfel: un incendiu izbucnit la un punct de transformare a energiei electrice în municipiul Călăraşi, pe strada Pompieri; un incendiu produs la o locuinţă în localitatea Dorobanţu (în urma căruia o persoană de 60 de ani şi-a pierdut viaţa, fiind găsit carbonizat), un incendiu la o locuinţă în comuna Chirnogi, un incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Vâlcelele, cât şi la un incendiu de locuinţă produs la nivelul acoperişului unui imobil din comuna Cuza Vodă.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a trei incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Călăraşi, Săruleşti şi Curcani. În urma acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată nu au fost înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*