Pompierii călărășeni continuă campania de informare preventivă privind folosirea corespunzătoare a mijloacelor de încălzire

Continuă campania de informare preventivă privind folosirea corespunzătoare a mijloacelor de încălzire. FOTO: ISU Călărași

Cadrele inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași desfășoară activități de pregătire în domeniul situațiilor de urgență cu reprezentanții autorităților publice locale (primari, viceprimari, salariați ), dar și activități de îndrumare a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență constituite la nivelul tuturor localităților din județ. În această săptămână pompierii au efectuat activități de informări preventive în localitățile Radovanu și Crivăț.

Potrivit ISU Călărași, pompierii militari călărășeni desfășoară în această perioadă mai multe acțiuni de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență în toate unitățile administrativ teritoriale ale județului, fiind pus un accent deosebit pe folosirea corespunzătoare a mijloacelor de încălzire, acțiunile noastre având drept scop pregătirea populației pentru sezonul rece.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași se deplasează în localități ale județului și împreună cu reprezentanții Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență distribuie cu această ocazie flyere și pliante care conțin măsuri și reguli de prevenire a incendiilor, cât și diverse alte informații legate de adoptarea unui comportament corespunzător în cazul producerii unor situații de urgență.

Cu prilejul acestor deplasări ale pompierilor militari în teren au loc, desigur, și discuții directe cu cetățenii, cât și desigur cu factorii decizionali de la nivelul comunităților locale, urmărindu-se popularizarea măsurilor preventive, cu precădere, în rândul cetățenilor aflați în medii sociale defavorizate și cu acces scăzut la mijloacele de informare.

Componenta preventivă a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență verifică respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile cetățenești, în scopul depistării eventualelor deficiențe, precum și pentru conștientizarea populației cu privire la riscurile identificate și a consecințelor acestora asupra vieții oamenilor, a bunurilor și a mediului. De asemenea, vor fi transmise mesajele noastre către cetățeni și prin mijloacele pe care le avem la dispoziție în mediul virtual, cu ajutorul paginii web a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași www.isucalarasi.ro, cât și prin rețelele de socializare.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuințe, iar principalele cauze care duc la apariția incendiilor sunt: coșul de fum defect sau necurățat – 34 la sută, instalații electrice defecte sau improvizate – 22 la sută, mijloacele de încălzire – 17 la sută și fumatul și focul deschis -13 la sută.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranță”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare ce au ca scop aducerea la cunoștință cetățenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice situațiilor de urgență, crearea comportamentului preventiv și atitudinii pro-active în rândul comunității în vederea reducerii semnificative a numărului de victime. În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel național campaniile, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale” și „R.I.S.C. – Siguranța nu este un joc de noroc!”.

Atunci când vine vorba despre prevenirea situațiilor de urgență, rolul populației este unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor care vin din partea instituțiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relațiile cu familia, comunitatea și mediul înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*