Pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină la 50 de situații de urgență în ultimele trei zile

Pompierii au fost solicitați să intervină la 50 de situații de urgență în ultimele trei zile. FOTO: ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 50 de misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 45 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și pentru intervenția la trei accidente, două rutiere, unul produs în municipiul Călărași și unul în localitatea Belciugatele (spre satul Măriuța), dar și la un accident feroviar produs în gara Ciulnița din localitatea Dragalina.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesioniști au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a două incendii, unul în municipiul Oltenița soldat cu două victime, dintre care una decedată și un alt incendiu în satul Luptători, din comuna Frăsinet, fără victime.

Ambele incendii din această perioadă s-au produs la nivelul unor locuințe, iar în urma acestora s-au înregistrat două victime: dintre care una decedată (bărbat în vârstă de 86 de ani din municipiul Oltenița), iar cea de-a doua victimă, care prezenta arsuri grave a fost transportată la Spitalul de Arși din Capitală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*