Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 72 de misiuni în ultimele trei zile

Intervenție a pompierilor din Călărași. FOTO ISU Călărași

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 72 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 63 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la şase accidente rutiere în localităţile: Mitreni, Ulmeni, Lehliu Gară(A2), Budeşti, Frumuşani şi Călăraşi.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 12 persoane. Cinci dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. Din nefericire, a fost înregistrat şi un deces, după ce un bărbat a intrat cu autovehiculul pe care îl conducea în spatele unui autotren şi a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a trei incendii: un incendiu izbucnit la nivelul unei case şi a unei anexe gospodăreşti din localitatea Frumuşani, un incendiu de locuinţă produs la nivelul unui imobil din comuna Spanţov şi un incendiu izbucnit la un autoturism care rula pe Autostrada Soarelui (conducătorul vehiculului autoevacuîndu-se în timp util).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*