Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 74 de misiuni în ultimele 3 zile

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 74 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 66 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Călăraşi – accident rutier uşor produs pe DN 3, în care au fost implicate două autovehicule şi trei persoane, rezultând o singură victimă, care a suferit traumatisme minore la nivelul membrelor; A2 – km 126 + 500m – eveniment rutier soldat cu o persoană decedată, după ce autoturismul în care se afla a ieşit în décor şi s-a răsturnat într-un canal şi Călăraşi – două autovehicule în care se aflau cinci persoane au intrat în coliziune pe strada Năvodari din municipiul Călăraşi, în urma căruia o persoană a suferit un traumatism uşor şi o altă persoană a avut un atac de panică.

În urma acestor evenimente rutiere, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, iar o persoană a fost declarată decedată şi predată personalului de la medicina legală.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o autoutilitară aflată pe un teren agricol pe raza localităţii Ştefan Vodă, la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Răzvani şi pentru lichidarea unui incendiu produs la un complex de depozitare a cerealelor (etajul 1 şi 2 al unui siloz) pe raza oraşului Budeşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile Călăraşi şi Constantin Brâncoveanu (comuna Dragalina), fară a fi înregistrate pagube materiale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*