Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 86 situații de urgență în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor din Călărași. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 86 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, şaizeci şi opt au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Călăraşi (DN3B – unde au fost implicate două autoturisme şi două persoane din care a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 38 de ani, cu multiple traumatisme, fiind trasportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Călăraşi), Comuna Sohatu (2 autoturisme implicate din care a rezultat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 79 de ani, transportată la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală), Călăraşi (un autoturism a acroşat uşor un bicilist), Comuna Unirea (unde un autoturism a acroşat un minor, acesta prezentând fractură la membrul inferior stâng, fiind ulterior trasportat la UPU Călăraşi), Municipiul Olteniţa (un autoturism a acroşat un minor acesta prezentând multiple excoriaţii, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal Olteniţa).

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus” – ISU Călărași.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea a două incendii produse pe raza localităţilor: Olteniţa (incendiu de baloţi paie – au ars aproximativ 1000 de bucăţi, fără a fi puse în pericol vecinătăţile), Modelu (hală de pui nepopulată, fără victime).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a unsprezece incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Ştefan cel Mare, Budeşti, Lehliu-Gară, Plătăreşti (două incendii), Orăşti, Tudor Vladimirescu, Frumuşani (două incendii), Budeşti (două incendii), nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*