Prefectul Valentin Deculescu a vizitat stațiile de pompare de la Dorobanțu și Vlad-Țepeș

Prefectul Valentin Deculescu a vizitat stațiile de pompare de la Dorobanțu și Vlad-Țepeș. FOTO Prefectura Călărași

Prefectul județului Călărași, Valentin Deculescu, împreună cu directorul ANIF Călărași, Laurențiu Pandelescu, a avut în cursul zilei de miercuri, 3 iulie 2024, o deplasare în teren la stațiile de pompare de la Dorobanțu și Vlad-Țepeș.

”Am verificat împreună cu directorul ANIF Călărași, Laurențiu Pandelescu, funcționalitatea stației de pompare plutitoare de la Dorobanțu și a stației de repompare de la Vlad-Țepeș, două unități de importanță majoră pentru fermierii din județul Călărași care ajută la irigarea culturilor.

SPA Dorobanțu funcționează în parametri de la punerea în funcțiune, după o investiție a ANIF-ului de 2,4 milioane de lei, o stație care pompează 12 mc/sec de apă din Dunăre care ajută la păstrarea nivelului în Lacul Mostiștea și care, ulterior, din Mostiștea ajunge în cele 4 puncte de livrare către fermieri (două stații de pompare și două gravitaționale).

Stația de repompare de la Vlad-Țepeș pompează 33 mc/sec în rețeaua de canale principale de circa 196 de km, apă necesară la irigarea celor 72.000 ha din județul Călărași și aproximativ 3000 în Ialomița.

Din discuțiile purtate cu directorul ANIF Călărași, Laurențiu Pandelescu, am fost informat că s-au început demersurile pentru punerea în funcțiune, la începutul anului viitor, pentru încă două stații de pompare plutitoare, tot în cadrul celei de la Dorobanțu, care vor dubla volumele de apă pompate în Lacul Mostiștea, de aceea mă voi preocupa, permanent, ca demersurile viitoarelor investiții să fie făcute în termen pentru că trebuie să răspundem, la timp, nevoilor fermierilor.

Sunt ferm convins că implicarea tuturor factorilor direcți, ANIF – Apele Române, vizavi de irigarea culturilor în județul Călărași va duce la o mai bună colaborare între instituțiile statului și fermierii români” – menționează prefectul Valentin Deculescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*