Primăria Călărași a finalizat implementarea proiectului de înființarea a stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice

Primăria Călărași a finalizat implementarea proiectului de înființarea a stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice

Primăria Municipiului Călărași a finalizat implementarea proiectului cu titlul „Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași”, finanțat din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ. Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA, la care bugetul local, conform cerințelor de finanțare, a contribuit cu 10 la sută.

Astfel, Primăria Călărași a rezolvat încă una dintre solicitările cetățenilor posesori de autovehicule electrice, atât din municipiu cât și a celor care sunt în tranzit, și care contribuie, astfel, la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, proiectul satisface nevoile deținătorilor, inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permițând astfel, alimentarea din spații publice a acestor autovehicule.

În municipiu sunt deja instalate cele patru stații de reîncărcare în următoarele locații:

  1. Strada 1848 – parcare;
  2. Bulevardul 1 Mai – parcare spital județean;
  3. Strada Flacăra – parcare sediu Primărie 2;
  4. Strada Stejarului – parcare BANCPOST Centru SERA.

În data de 15 octombrie 2020 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor, iar până pe 22 octombrie s-au realizat probe ale softurilor și teste ale echipamentelor. Între 23 octombrie și 17 decembrie utilizatorii au putut testa, la rândul lor, stațiile de reîncărcare, asistați fiind de un reprezentant al furnizorului de echipamente. De asemenea, utilizatorii au beneficiat de o lună de gratuitate, mai exact în perioada cuprinsă între 18 decembrie 2020 și 17 ianuarie 2021, potrivit prevederilor HCL 145 / 24.09.2020.

Tariful aprobat prin Hotărârea menționată este de 0,6576 lei/ kWh, la care se adaugă TVA. Mecanismele de plată mobile sunt SMS, orice tip de card bancar și cartelă RFID.

Stațiile respectă Standardul IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice), echipate cu trei prize și conectori de tip doi pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, o priză pentru încărcarea în curent alternativ și două prize pentru încărcare în curent continuu, cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu. De asemenea, ele prezintă acces deschis de management și operare care permite identificarea locației, monitorizarea în timp real a funcționalității, disponibilității, cantității de energie transferate.

Accesul permite interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real; asigură trei locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice; asigură accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului; echiparea stațiilor de reîncărcare este realizată cu meniu în limba română și în limba engleză, care comunică prin protocol de tip OCPP – Open Charge Point Protocol – minim 1.5.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*