Probleme în zbor la o aeronavă MiG-21 LanceR aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea

O aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat, marți, 12 aprilie, o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare pe timpul executării unui zbor de instrucție.

Potrivit MApN, aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50, iar după decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

„Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, au precizat reprezentanții MApN.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*