Procurorii din Călărași cercetează un bărbat care a amenințat doi polițiști

Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din Călărași cercetează un bărbat de 31 de ani care a amenințat doi polițiști aflați în misiune.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași a informat despre acest caz printr-un comuncat de presă pe care îl redăm integral.

“Prin ordonanța procurorului de caz din data de 21.09.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului C.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de “ultrajul”, prev. de art.257 alin (1) și (4) C.pen. rap. La art.206 alin (1) C. pen., ambele cu aplic. Art.38 alin (1) C. pen. (2 infracțiuni).

În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:

La data de 19.08.2023 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizate, prin intermediul serviciului de urgență 112, cu privire la o stare de tulburare a ordinii și liniștii publice, pe raza municipiului Călărași.

În acest context, inculpatul C.I.(31 de ani) a adoptat un comportament agresiv față de echipajul de intervenție prezent la fața locului, proferând amenințări cu acte de violență fizică și suprimarea vieții la adresa celor două persoane vătămate, agenți de poliție în cadrul Poliției Municipiului Călărași, acțiuni de natură să le producă acestora o stare de temere.

La data de 21.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de inculpatul C.I.

Anterior, la data de 20.09.2023, procurorul a luat măsura reținerii față de inculpat, pe o durată de 24 de ore.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*