PSD anunță că și-a atins principalele obiectivele privind protejarea cetățenilor și a firmelor față de creșterea prețurilor la energie

Partidul Social Democrat anunță că și-a atins principalele obiective pe care le-a urmărit în privința reglementării prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Potrivit PSD, în forma finală a ordonanței de urgență convenită în Coaliție, cetățenii și firmele vor beneficia de protecție pentru cel puțin un an de zile, cei care vor specula prețurile vor fi supraimpozitați, iar companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc vor vinde producția la prețuri rezonabile pentru cetățenii români. În același timp, ministrul PSD al Finanțelor a identificat resursele financiare necesare și a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populației și economiei naționale.

Mai mult, PSD consideră că plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, care reprezentau peste 50 la sută din creșterea inflației, va determina o stabilizare a prețurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populației.

Totodată, PSD va continua colaborarea cu partenerii din Coaliția de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerțului cu carburanți și al asigurărilor auto, care să determine o scădere a costurilor de transport și să reducă astfel presiunea asupra inflației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*