Razie organizată de polițiști la nivelul județului Călărași

Razie organizată de polițiști la nivelul județului Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

În urma unei acțiuni cu efective mărite desfășurată în județului Călărași, polițiștii au efectuat 73 de filtre, au constatat 11 infracțiuni, au verificat 502 autovehicule și au controlat 24 de societăți comerciale.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, în noaptea de 18 spre 19 februarie, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii călărășeni au desfășurat o razie la nivelul județului, în care s-a urmărit prevenirea și combaterea săvârșirii de fapte antisociale, contra persoanei și contra patrimoniului, cât și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de 64.500 de lei. Ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

  • Exemple:
  • Polițiștii au depistat pe DN 3 B, în comuna Modelu, un bărbat care a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Un alt bărbat a fost depistat în comuna Nana, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere.
  • Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Oltenița, a fost depistat având o asigurare RCA falsă.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*