Rezultatele activităților desfășurate de polițiștii din Călărași cu ocazia sărbătorilor pascale: 830 de sancțiuni, în valoare de peste 270.000 de lei

Sancțiuni contravenționale de aproape 350.000 de lei, aplicate în ultima săptămână de polițiștii călărășeni

Polițiștii Inspectoratului Județean Călărași, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat în perioada 30 aprilie – 3 mai, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ. S-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire și verificare în zonele aglomerate, respectiv centre comerciale, piețe, zone organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid-19 și pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Au fost organizate 58 de acțiuni și s-a intervenit la 382 de evenimente, dintre care 374 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 61 de infracțiuni, 9 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 830 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 270.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*