VIDEO S-a semnat ordinul pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului privind crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului Călărași

S-a semnat ordinul pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului privind crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului Călărași. FOTO Primăria Călărași

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce, a semnat joi, 23 decembrie, procesul verbal de predare – primire a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului”, finanțat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Amplasamentul vizat de proiect este format din zona pietonală care se desfășoară între strada Sloboziei și strada Dobrogei precum și aleile de legătură ale acestei zone cu Parcul Central, segmentul din strada Sloboziei cuprins între intersecția cu strada București și cea cu strada 1 Decembrie 1918 și segmentul străzii Traian între strada 1 Decembrie 1918 și Bulevardul 1 Mai.

S-a semnat ordinul pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului privind crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului Călărași. FOTO Primăria Călărași

„Bifăm astăzi o nouă etapă în procesul de modernizare reală a municipiului Călărași. Este un proiect pe care-l gândim de multă vreme. Termenul de execuție a lucrărilor este de 17 luni. Așa cum am mai spus, până la sfârșitul anului 2023 trebuie să finalizăm și acest proiect, finanțat prin fonduri europene. (…) Nu ne oprim aici. Vă promit, dragi călărășeni, că municipiul nostru va suferi transformări majore în următorii 2 ani. Obiectivul nostru este ca municipiul Călărași să devină, într-o bună zi, chiar un pol al turismului românesc”, a spus primarul Marius Dulce

Proiectul propune ca segmentul străzii Sloboziei, de la intersecția cu strada București până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 să devină un spațiu de tip share-space, concept de mobilitate în care pietonul are prioritate, iar strada 1 Decembrie 1918 va deveni un spațiu dedicat în exclusivitate pietonilor și bicicliștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*